Kiss Norbi Nogaroban is nyerni tudott

Tovább növelte előnyét a Kamion Európa-bajnokság versenysorozatában a magyar tehetség. Kiss Norbinak még két versenyen kell bizonyítania, mielőtt a hazai közönség elé áll a szeptember 5-6-i Hungaroringen megrendezésre kerülő Kamion EB és Fesztiválon.

„Minden jó, ha a vége jó“ – kezdte nevetve a nogaroi versenyhétvége végén a címvédő kamion Európa-bajnok. „A szombati versenynap viszonylag nehéz volt, de nem azért, mert nem voltam elég gyors. Az időmérő edzésen enyém volt a leggyorsabb kör, de a “hűtő körben” feltartottam Adam Lackót, és megbüntettek: a negyedik helyről kellett indulnom. A negyedik rajtpozíció ellenére a versenyen felzárkóztam a harmadik helyre, és jó darabig tartani is tudtam, de tönkrement a fékhűtés, ami miatt valamelyest le kellett lassítanom, ha nem akartam felgyújtani a kamiont. Márpedig nem akartam.”
Vasárnap az első futamon rajt – cél győzelmet aratott Kiss Norbi, a második futamon pedig ötödikként ért célba, ezzel ő gyűjtötte a legtöbb pontot a hétvégén, így növelte előnyét a tabellán.

„Nagyon boldog vagyok, mert ez most egy igazi, első futamos győzelem volt itt Nogaroban, amit korábban még nem sikerült produkálnom“ – foglalta össze Norbi. „A második futamban újra visszajött, amit a francia pályán már megszokhattunk: nagyon kemény versenyhelyzetek, nehéz rajt, és iszonyatos koncentrációt igénylő, technikás szakaszok. De izgalmas és élménydús volt.“

Szeptember 5-6. között nem csak a kamionsport szerelmeseinek érdemes kilátogatni a Hungaroringre, ugyanis számos izgalmas program várja majd a gyermekeket, családosokat is. A 25 év után újra Magyarországra érkező Kamion EB és a köré szervezett Hungary Truck Fest szórakoztató játékokkal és hangulatos koncertekkel készül az érdeklődőknek.

A pontverseny állása négy hétvége után:
1 Kiss Norbert, HUN, 261 pont
2 Adam Lacko Freightliner, CZE, 204 pont
3 Jochen Hahn, GER, 195 pont
4 Antonio Albacete, ESP, 150 pont
5 David Vrsecky Freightliner, CZE, 149 pont
6 René Reinert, GER, 93 pontRK4_0566