Magyar János: „Titkos álmom egy F1-es tesztpilótai ülés!”

Újabb nagy fába vágta a fejszéjét a Tomracing Motorsport: idén már az ő színeikben versenyez a többszörös magyar bajnok Magyar János, aki a Formula 1.6-os sorozat után tavaly már az Abszolút „király” kategóriában sem talált legyőzőre. A pilóta nagy tervekkel várja a szezont, és ezúttal már a nemzetközi mezőnyben szeretné bizonyítani tehetségét. Nagy álma, hogy tesztpilóta lehessen az autóversenyzés csúcskategóriájában, a Formula 1-ben.

2016-Tomracing-Magyar_Janos2

Az autó-, és motorsportban eddig is rendkívül sikeres szezonokat maga mögött tudó Tomracingről senki sem mondhatta az elmúlt években, hogy ülnek a babérjaikon. Most olyan irányt vett a csapat, ami nagyon messze vezethet, ugyanis csatlakozott hozzájuk hazánk egyik legjobb formaautós versenyzője, Magyar János, aki kétszer – 2013, 2014 – megnyerte a Magyar Gyorsasági Autós Bajnokság Formula 1.6 kategóriáját, ráadásul tavaly mindezt megfejelte az Abszolút „király” kategóriás elsőséggel.

2016-Tomracing-Magyar_Janos4

A csapat és pilótája most közösen akar továbblépni, és az idén már egy erős nemzetközi bajnokságban megmutatni, mit is ér az aszfalton a Magyar-virtus. Jelenlegi versenyautójával, egy 250 lóerős Formula Masterrel – amit szinte teljesen felújítanak – a hazai bajnokság mellett a tervek szerint az ESET V4 Cup sorozatban állna rajthoz a 30 éves versenyző, és hosszabb távú tervei között az Európa-bajnoki indulás is megtalálható.

2016-Tomracing-Magyar_Janos5Mindig is vonzott a sebesség, az adrenalin, életem a versenyzés. Mindig jobb és jobb szeretnék lenni, ezért kell most ismét lépnem egyet felfelé. Tavaly már belekóstoltam, milyen az ADAC F4-es sorozat versenyzői ellen küzdeni, többek között Michael Schumacher fia, Mick ellen is csatázhattam. Amennyiben az ESET V4 Cup-ban sikerül összetettben a legjobbak között végeznem a szezon végére, jövőre reális cél lehetne az Európa-bajnokság – jelentette ki Magyar János.

Persze nem állna meg utána sem, reálisan nézve úgy véli, a tudása alapján a Formula-2-be, illetve a GP2-be igenis lehetne keresnivalója. Ám nem ez az igazi vágya.

Lehet, sokan megmosolyognak majd, de az az álmom, hogy az autóversenyzés csúcskategóriájába, a Formula 1-be is eljussak, ahol egy tesztpilótai ülés a pályafutásom csúcsát jelenthetné – árulta el Magyar János, aki korábban a Formula BMW sorozatban is letette a névjegyét. És hogy innen meddig lehet eljutni, azt jól példázza, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo is ilyen versenyautókkal sajátította el a „szakma alapjait”.

A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora nem titkolja, nagy reményekkel várják a közös munkát, és hisznek abban, hogy az újabb szakágban is markánsan képesek lesznek letenni a névjegyüket.

Nagy megtiszteltetés és az eddigi munkánk elismerése, hogy egy többszörös magyar bajnok és teljes csapata csatlakozik hozzánk. Mindig is azt mondtuk, a kemény munka megtérül, és mi hiszünk abban, hogy Jánossal együtt a formaautózásban is képesek leszünk maradandót alkotni. Azon leszünk, hogy a nemzetközi mezőnyben is sikeres legyen, szeretnénk ahhoz jelentősen hozzájárulni, hogy beteljesüljenek az álmai – fogalmazott Biel Richárd.

A hazai közönség a március 18-20-i AMTS kiállításon találkozhat a csapattal és új pilótájával a Tomracing Motorsport standján.