Apex Racing két dobogós hellyel kezdett a Slovakiaring-en

forrai_pezsgoAz Apex Racing két autóval nevezett az FIA Swift Cup Europe 2016-os szezonjára. Forrai Gábor már tapasztalt márkakupás, a harmadik idényét kezdte, igaz most fog először teljes idényt futni a Swift Cup Europe-ban. Merk József eddig túraautózott, 2016-ban Magyar- és Közép-Európa Kupa bajnok lett és most váltott a márkakupázásra.

Az első hétvége a Slovakiaring-en rögtön az egyik legnívósabb fordulója volt a bajnokságnak, hisz a sorozat az FIA WTCC, azaz a Túraautó Világbajnokság betétprogramja volt.

Szombaton zajlott le az időmérés, ahol Forrai a hatodik helyre kvalifikálta magát, Merk József pedig a 19-re a a 34 fős mezőnyben.

A hétvége három futamából az elsőt még ezen a napon rendezték, közvetlenül a WTCC időmérése után, így szép számú nézőközönség előtt csaptak össze a pilóták.

Forrai elrontotta a rajtot, a 6. helyről a 26.-ra esett vissza. Nem adta fel, folyamatosan tört előre és a 30 perces futamon, rengeteg előzést bemutatva. Feljött a hetedik helyre, sőt, megfutotta a verseny leggyorsabb körét is, ami plusz egy pontot jelentett.

Merk számára a tanulásé volt a főszerep, a mezőny közepében autózott, ahol nagyon sok küzdelmes pillanatban volt része. Végül a 22. helyen ért célba, de nincs oka panaszra, jó futama volt, és még jelentősen gyorsulni fog a szezon során.

A vasárnapi első futamon Forrai az első sorból indult, ezúttal jobban kapta el a rajtot, és végig ott maradt az első helyért folyó küzdelemben.

Az első helyre nem volt már esélye a futam végén, hisz Csik János ellépett az üldözőktől, de nagyon szép versenyzést bemutatva megszerezte idei első dobogós helyét, ráadásul a második lett.

Merk József jelentősen javult a második futamra, egészen a 10. helyig jött előre, és sokáig tartotta ezt a pozíciót. Az utolsó körökben két osztrák riválissal való küzdelem során ütközött, és visszaesett.

Ám még így is a 13. helyen intették le, tempója jelentősen javult a verseny alatt. A 13. hely már rendkívül jónak számított a 34 fős mezőnyben

A vasárnapi második verseny a WTCC két futama között startolt, így a hatalmas nézőszám extra motivációt adott a pilótáknak. Forrai hamar előre jött, sőt vezette is a futamot.

Az első 5 pilóta az utolsó körökig küzdött egymással, Forrainak nagy esélye volt a győzelemre.

Az utolsó körben azonban Csik jobban helyezkedett és 7 tizedmásodperccel Forrai előtt ért célba. Fantasztikus kezdés ez Forrai Gábortól, egyértelműen ott van az élmezőnyben, a bajnoki cím megszerezése is elképzelhető cél, bár nagyon messze még a szezon vége.

Merk József ezúttal már nem volt olyan jó formában, küzdött a gumikkal, és az autó egyensúlyát sem érezte jónak. Ezektől függetlenül szép futamot teljesített, benne volt a darálóban végig. A 18. helyen intették le, és azt kell mondani, hogy ekkora mezőnyben ez szép bemutatkozás.

A bajnokság két hét múlva a Red Bull Ring-en folytatódik, ahol a Swift Cup Europe a Truck Race betétprogramja lesz.forrai