F1-es ellenfelet kap Tim Gábor (Skoda Octavia Cup)

Tim Gábor három győzelemmel és egy harmadik hellyel jelenleg vezeti a Skoda Octavia Cup-ot, mely nemzetközi márkakupa következő állomása a csehországi Autodrom Most lesz.

13198406_1555342241436298_7015026142513770920_oA kupa szervezői erre a helyszínre szánták a legnagyobb “durranást”, hisz ez a pálya lényegében a hazai helyszíne a sorozatnak, ezen a pályán fejlesztették az autót már 2015 eleje óta.

A csehek egyik legnépszerűbb versenyzője, Tomas Enge is rajthoz áll ezen a hétvégén, akit a Formula 1 rajongóinak nem kell bemutatni. Enge fantasztikus karrierjének során, 2001-ben a Formula 1-ben is bemutatkozott, Alain Prost csapatában.

engeUgyan nem sikerült komoly sikereket elérnie, de az F1-es szereplés után maradt a formula autóknál, három évig az Indycar versenyzője volt, sőt indul az A1GP sorozatban is. Legnagyobb sikereit végül a GT autók világában érte el, kilencszer indult a Le Mans 24 órás futamon, valamint az amerikai Le Mans sorozatban is jeleskedett.

Enge számára nem ismeretlen a túraautózás világa, hisz karrierje elején már autózott több márkakupában.

Tim számára azonban nem csak az F1-es pilóta lesz komoly ellenfél, szintén hazai pályán versenyez majd két legfőbb riválisa. A cseh Tomas Pekar már több nemzetközi márkakupában bizonyított, nagyon jól ismeri a cseh pályát. 25 ponttal lemaradva követi Tim-et, Ő tudott eddig a magyar pilótán kívül futamot nyerni idén. Michael Vorba hátránya, aki jelenleg harmadik a bajnokságban, 29 pont. Ő 2008-ban megnyerte az előző Skoda Octavia Cup-ot.

A csehországi forduló a harmadik helyszín lesz az idei bajnokságban június 17. és 19. között. Újra két versenyt rendeznek, mindkét nap 25 perces futamon kell megmérkőznie a pilótáknak.

“Ez lesz a legnehezebb hétvége. Az első helyszín, a Hungaroring, nekem kedvezett, tudtam is hozni a maximumot. Red Bull Ring-en is gyorsak voltunk, nyertünk is, sajnos a második futam nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Azonban a Most-i pályát nem ismerem még, igaz, egyszer már mentem pár kört. Az ellenfeleim hatalmas előnyben vannak velem szemben, biztos teszteltek is. Tomas Enge érkezése fantasztikus hír, soha nem versenyeztem ennyire neves pilóta ellen. Az Apex Racing-el most azon dolgozunk, hogy minél előbb megtaláljuk a megfelelő beállításokat, de bízom a csapatban. Ezt a hétvégét remélem sikerül úgy teljesíteni, hogy az előnyöm ne csökkenjen, mert a többi pályát, ahol még versenyzünk idén, már jól ismerem.” – nyilatkozta Tim Gábor.

A Skoda Octavia Cup bajnokság állása:

 1. Tim Gábor (HUN) 94 pont
 2. Tomas Pekar (CZ) 69 pont
 3. Michael Vorba (CZ) 66 pont
 4. Sebastian Steibel (DE) 39 pont
 5. Jaromir Jírik (CZ) 36 pont
 6. Adam Rzepecki (PL) 30 pont
 7. August Macbeth (USA) 29 pont
 8. Petr Fulín Jr. (CZ) 20 pont
 9. Bohuš Šesták (SK) 14 pont
 10. Radek Bareš (CZ) 9 pont
 11. Tomasz Rzepecki (PL) 3 pont
 12. Tomasz Langmajer (CZ) 3 pont
 13. Dalibor Gondík (CZ) 0 pont
 14. Richard Maixner (CZ) 0 pont