Tim Gábor Csehországban is győzött!

Tim Gábor rendkívül viszontagságos időszakot követve érkezett a csehországi Autodrom Most pályára, ahol a Skoda Octavia Cup harmadik versenyhétvégéjét rendezték. Akik követik az Apex Racing pilótájának idei szezonját, tudhatják, az utolsó pillanatban sikerült a hétvégéhez szükséges forrást előteremteni, sokáig úgy tűnt, Tim kihagyja ezt a hétvégét, sőt az egész szezont befejezi.pekar_es_tim

Az, hogy a harmadik hétvégén is versenyezhetett rendkívül fontos volt, mert a bajnokság élén érkezett Csehországba. Négy versenyen háromszor győzedelmeskedett, és az összes futamon dobogón állt. 25 pont előnye Tomas Pekar előtt már megnyugtatónak tűnt, igaz, a bajnokság neheze csak most következett.

elso_kanyar

A harmadik fordulóra 16 pilóta adta le a nevezését, köztük a Formula 1-ből ismert Tomas Enge, aki a Le Mans-t is többször teljesítette. Ezen a hétvégén állt először rajthoz Filip Sladecka is, Őt az FIA ETCC-ből ismerhetik a szurkolók.

A szombaton megrendezett időmérés nem úgy alakult, ahogy Tim Gábor eltervezte, az autó kasznija egy sérülés miatt beleért a gumiba, és többször a boxba kellett hajtania. Végül a negyedik lett, az időmérést Tomas Enge nyerte, megmutatva, nem volt véletlen, hogy az F1-et is megjárta.

Az első futamon Tim jól kezdett. Már a rajt után feljött a második helyre, és a futamot vezető Tomas Pekar-t támadta a második körben. A célegyenes végén be is bújt a cseh pilóta mellé, de az autójából füst szállt fel, és elgyengült az autója. Megtorpanását kihasználta Michael Vorba és megelőzte a bajnokságot vezető magyar pilótát. Tim nem is tudott visszatámadni, csak bekísérni tudta két ellenfelét a harmadik helyen.

elso_verseny

Vasárnapi második futamon a fordított rajtrácson az ötödik helyről indulhatott Tim, és nagyon jól kapta el a rajtot. Elment Enge mellett, és egészen a második helyig kapaszkodott fel. A második körben átvette a vezetést, elment a lengyel Adam Rzepecki mellett, ám az előzéskor elfékezte a gumiját.

gyozelem

Ahogy az első versenyen is, újra Pekar és Vorba volt a kihívó, hamar felzárkóztak a gumijaival küzdő Tim Gáborra. A magyar pilóta nem adta fel, és végig védekezett, közel 10 körön keresztül. A két cseh nem is talált rajta fogást, így Tim Gábor megnyerte a futamot.

Az idei hat verseny mindegyikén dobogóra állt, és ez volt a negyedik futamgyőzelme. Amennyiben sikerül megfelelő hátteret találnia a pilótának és menedzsmentnek, 22 pontos előnyből várja a folytatást Tim Gábor.

„Már az is csoda, hogy itt voltunk ezen a hétvégén. Ebben nagy köszönet illeti a csapatot is, hisz az Apex Racing nélkül nem sikerült volna. Borzalmas érzés, hogy hiába versenyzünk sikeresen, nehezen találunk támogatókat. De nem panaszkodom, most szeretném csak ezt a hétvégét élvezni. Nem volt a levegőben, hogy esélyesek leszünk a futamgyőzelemre, remélem megleptük a riválisainkat. Ez az Ő hazai pályájuk volt, ahogy én a Hungaroring-en ismertem minden métert, most a cseh pilóták voltak előnyben. Nagyon nehéz volt. Pont emiatt úgy érzem ez a mai futamgyőzelem talán karrierem eddigi legfontosabb győzelme volt. Kicsit pihenünk, és fejben készülünk a következő hétvégére. Tudom, közel sem biztos, hogy ott leszünk, de remélem újra és újra csoda történik. Fantasztikus érzés volt olvasni a barátok, szurkolók támogatását, nem is gondolják mennyi erőt és pluszt adnak!” – nyilatkozta Tim a hétvége után.

A bajnokság állása hat futam után:

1 Gábor Tim HUN 134
2 Tomáš Pekař CZE 112
3 Michael Vorba CZE 100
4 Adam Rzepecki POL 52
5 Sebastian Steibel GER 51
6 August Macbeth USA 47
7 Jaromír Jiřík CZE 36
8 Petr Fulín Jr. CZE 32
9 Tomas Enge CZE 18
10 Bohuš Šesták SVK 14
11 Radek Bareš CZE 9
12 Tomasz Rzepecki POL 5
13 Filip Sladecka CZE 4
14 Tomasz Langmajer CZE 3
15 Dalibor Gondík CZE 0
16 Richard Maixner CZE 0
17 Olga Lounova CZE 0
18 Pavel Pups CZE 0
19 Jakub Klobasa CZE 0