A idényzárón Lekeny brillírozott

A nagy túraautók országos bajnokságának hungaroringi idényzáró futamát Lekeny György nyerte. A váltóproblémákkal küzdő Lekeny most nem rajt-cél győzelmet aratott, kis időre fia, Lekeny Márk, illetve a bajnoki címet célul kitűző Fekete Dominik is eléje került hosszabb-rövidebb időre, pár körre, vagy egy gyors előzés-visszaelőzés erejéig. Mindez Lekenyt nem akadályozta meg abban, hogy végül elsőként haladjon át a célvonalon, igaz, előnye csak 9.213 másodperc volt a második helyen befutó Fekete Dominikkal szemben. A harmadik helyet Lekeny Márk szerezte meg Bódis Kálmán és Keszthelyi Vivien előtt. Keszthelyi ezúttal is a legjobbnak bizonyult a kétezer köbcenti alatti kategóriában a szlovák Bohus Sestakot megelőzve.

            Erre a futamra ifj. Ficza Ferenc is visszatért az aszfaltra. Az előző verseny tengelytörését orvosolták a szerelői, aminek meg is lett az eredménye: Ficza a mínusz 1600-asok között első lett a szlovák Ivan Lexa és Füge Krisztián előtt.

Lekeny György: „A harmadik futam nagyon érdekesen alakult, volt egy kis műszaki problémám, valamint nem tudtam felmelegíteni az elején a gumit… Később volt egy apróbb csörténk Dominikkal, de szerintem minden jó, ha a vége jó, jól érzetük magunkat. Az endurance-on indulunk a Márkkal, ő megy elöl, kértem, hogy maradjon bent jó sokat, mert én már öreg vagyok az endurance-hoz.”

Fekete Dominik: „Küzdős volt ez a futam. A matek úgy áll, hogy második lettem, tehát nem jött jól ki a lépés, remélem az érettségi azért ennél, kettesnél jobb lesz. Izgalmas volt, úgy éreztem, jót csatáztunk. Nem számítottam arra, hogy tartani tudom a Gyurit, mert megy az az űrhajó, és ő is nagyon jól megy azzal az autóval. Egyszer megelőztem, aztán egy körön belül vissza tudott jönni. Második lettem a bajnokságban, ami rossznak nem rossz, de mégiscsak jobb lett volna egy első hely. Túléljük azért…”

Lekeny Márk: „Nagyon jó volt a futam. Az elején faternak megint a váltójával volt gondja, és  nehezebben melegíti a gumijait, így másfél-két körre elé kerültem. Utána azért az ő tempója nem volt tartható az én autómmal. Ezután nagyon jót autóztam, senkitől sem zavartatva…”

Keszthelyi Vivien: „Ezen a futamon sikerült Bódis Kálmánt utolérnem, jókat csatáztunk. Remélem, az endurance verseny még izgalmasabb lesz.”

Ifj. Ficza Ferenc: „Az előző futamon eltörött a féltengelyem, ezért nem tudtam folytatni, de köszönöm apukámnak és a szerelőimnek, hogy megcsinálták az utolsó futamra az autót és rajthoz tudtam állni. A verseny második harmada felé most is volt egy kis technikai hibánk, ahogy adtam a gázt, úgy vibrált az autó, ezért inkább visszavettem a tempóból, hogy mindenképpen be tudjak érni a célba – legalább háromból kettőt fejezzünk be. Élveztem ezt a napot.”

He-Do Hankook Autós Gyorsasági OB XI. futam, OB I. kategória:

  1. Lekeny György (Opció Kft., BOVI Motorsport) Renault RS01 27:44.963 perc,
  2. Fekete Dominik (F&F Menedzsment Kft.) BMW Alpine +9.213 mp,
  3. Lekeny Márk (Opció Kft., BOVI Motorsport) Porsche 911 GT3 Cup +52.554 mp