Mór Csaba az R8 kupa élén a Hungaroringen a DTM betétfutamán

Egy hirtelen jött lehetőséget kihasználva lép pályára a hétvégén a Hungaroringen a GT4 EB egyetlen magyar versenyzője Mór Csaba a DTM harmadik versenyhétvégéjének betétfutamaként zajló AUDI Sport Seyffarth R8 LMS Cup ban.

Az izmos márkakupa sorozatot az Audi Sport hívta életre nemrég, melyben az R8 LMS típusával léphetnek pályára azok a versenyzők, akik főleg a DTM rendezvények különleges hangulatában szeretnének 490 lóerős négykarikás versenygéppel száguldani. Az egyenlő technikai feltételek biztosítására minden a sorozatban résztvevő autót az Audi Sport szakemberei szervizelnek és felügyelnek a versenyek alatt.

A Hungaroringen a hétvégén tizenkét fős mezőny jött össze a sorozatban ahol Mór Csaba mellett még két magyar versenyzőnek is szurkolhatnak a hazai autósport rajongók. Csaba főleg azért döntött a részvétel mellett, mert a GT4 EB-n hasonló típussal versenyez és ez a lehetőség egy jó főpróba lehet a szeptemberi a GT4 EB hazai futama előtt a Hungaroringen. Az egyszeri alkalom és a teszt jellegűnek szánt versenyhétvége ellenére azért természetesen nem feltartott kézzel megy a csatába a hétvégi két versenyfutamon! Ehhez igazodva a pénteki két szabadedzésen folyamatosan gyorsulva az elsőn a második, míg a másodikon a legjobb időt futotta meg a hazai pályán. Ez az eredmény bíztató előjel a szombati időmérő edzésre és a délutáni versenyfutamra.

A szabadedzéseken azért az is kiderült, hogy az azonos típus ellenére a GT4-es versenygéphez képes több pontban jelentősen eltérő technikai és menettulajdonságok miatt igazán komolyan használható adatokat, tapasztalatokat nem nagyon lehet majd gyűjteni a szeptemberi GT4-es versenyhétvégéhez, de azért egy jó kis hazai pályán történő megmérettetésnek tökéletes lesz ez a DTM versenyhétvége.