Bravúros belépő, drámai befejezés – nem unatkoztunk a belga futamon sem

Nagy izgalmakkal kezdődött a TCR Europe versenysorozat 3. futama – Tassi Attila a budapesti repülőtéri fennakadások miatt lemaradt a pénteki első szabadedzésről. Épp, amikor már mindenki lemondott róla, hogy a HELL ENERGY Racing Team with KCMG pilótája odaérjen a délutáni edzésre, Tassi 10 perccel a rajt előtt beesett a pályára.
Mondhatni szó szerint. Aki figyelemmel kíséri Tassi Attila Instagram profilját, végig nézhette, ahogy a fiatal versenyző keresztülszaladt a brüsszeli reptéren, majd az autópályán robogó kocsiban öltötte magára versenyruháját, hogy a belga pályára megérkezve már csak be kelljen ülnie Hondájába és rajthoz álljon.

„Először nagyon mérges voltam, hogy lemaradok az első szabadedzésről, de aztán mikor kiderült, hogy van esély, hogy odaérjek a másodikra, már kezdtem jól szórakozni. Megláttam a dologban a kihívást és kifejezetten élveztem, hogy pályán kívül is versenyezhetek, hiszen most is az idővel kellett megküzdeni.” – mondta Tassi, aki a 24 órás kimerítő utazás és reptéren való várakozás ellenére a második szabadedzésen a 6. helyezést szerezte meg, a kvalifikáció után pedig a 15. helyről rajtolhatott.

Az első futamon 11. helyen végzett a fiatal magyar pilóta, de mivel ismét összetűzésbe került Mollerrel, 30 másodperces büntetést szabtak ki rá, aminek eredményeképpen visszacsúszott a 17. helyre, csapattársa, Josh Files pedig nem tudta befejezni a versenyt. A második futam sem alakult jobban a két versenyző számára, Tassi felnie ugyanis a Morával való küzdelem során megsérült, aminek a 3. körben defekt lett a vége, így nem tudta befejezni a versenyt. Habár Files jól indította a futamot, a 7. körben alatta is leállt a Honda, így az utolsó helyen végzett.

Ugyan egyik HELL ENERGY Racing Team with KCMG pilótának sem volt szerencséje múlt hétvégén, mindketten bizakodón és izgatottan várják a júliusi futamot, hiszen Tassi ismét hazai közönség előtt versenyezhet, Files pedig megismerheti új névadó csapata hazai pályáját, a Hungaroringet.