Tassi Attila dobogós a magyarok között

Második alkalommalkerült megrendezésre az Autósport és Formula Magazin díjátadója, ahol a legjobbmagyar autóversenyzőket értékelték idei sikereik alapján. A csütörtök estiimpozáns eseményen számos kiváló versenyző jelent meg és részesültelismerésben, többek között a 19 éves Tassi Attila.

Idén ismét megrendezésre került a Formula TOP50 Magyar Autóversenyző díjátadója, melynek a New York Palace díszterme adott otthont. Jelen volt a magyar autós élet színe-java, és még egy különleges vendég, Jean-Louis Schlesser is tiszteletét tette az eseményen, aki személyesen adta át a díjakat a toplista első 12 helyezettjének. Akárcsak tavaly, idén sem hiányozhatott a díjazottak sorából Tassi Attila, aki idén a TCR Europe sorozatban versenyzett a HELL ENERGY Racing Team with KCMG színeiben, és mindössze egy ponttal csúszott le a dobogóról. A csütörtöki ceremónián a fiatal autóversenyzőt a 3. helyezettnek járó díjjal tüntették ki.

„Örülök, hogy idén is meghívást kaptam az eseményre, és hogy ilyen jó helyen végeztem. Megtisztelő, hogy a magyar közönség és a szakmai bírák elismerik az eredményeimet. Sajnos a versenysorozatban nem jutottam fel a dobogóra, de remélem jövőre újra bizonyíthatok, mert úgy érzem, ennél több van még bennem.” – mondta Tassi Attila.

Azonban nem csak a díjazások miatt volt különleges az este. A rendezvény szervezői az eseményen jelentették be, hogy jótékonysági akcióba kezdtek: a díjazott autóversenyzők által felajánlott relikviákat elárverezik, és a befolyt összeget a DTM júniusi, hungaroringi futamán súlyosan megsérült versenybíró, László Attila megsegítésére ajánlják fel. Tassi Attila személyes relikviáján kívül egy nagyobb összeggel is hozzájárult az akció sikeréhez, ezzel kifejezve tiszteletét és jókívánságát László Attilának.