Nemzetközivé bővül a GRT!

A Gender Racing Team nemrég egy sajtótájékoztatón mutatta be 2019-es versenyzői felállását a legnagyobb hazai autósport rendezvényen melyre több mint hatvan-ezren látogattak el az AMTS hétvégéje alatt! Ott három versenyzőnk mutatkozott be, de már akkor folytak a tárgyalások, hogy egy már korábban felfedezett fiatal gokartos tehetség is csatlakozik az idei versenyszezonra.

A csapat további bővülése a múlt héten vált véglegessé. A Brno-i pályán nyílt lehetőség egy újabb tesztre a Hungaroringi szezonnyitó előtt ahol Stern Roland, Stern Patrik és Szomszéd Lali mellett részt vett a fiatal szlovák gokart bajnok Szabó Nikolas is.

A fiuk közül Stern Roland a csapat legújabb 2.0-ás Formula Renault-jával rótta a köröket, több versenytávot is teljesítve. Stern Patrik tovább ismerkedett az 1.6-os változattal, míg Szomszéd Lali és Szabó Nikolas a kézi váltós 2.0-ásokkal köröztek.

Szabó Nikolas gokartban már többször nyert bajnokságot különböző kategóriákban, Szlovákiában és nemzetközi szinten is komoly részeredményekkel büszkélkedhet. A húsz éves párkányi fiatalembernek már régi terve, hogy a gokartból feljebb lépjen a formaautózás világába. Ehhez mostanra állt össze a támogatói háttér és a már jóval korábbi érdeklődő beszélgetések alapján csapatként a Gender Racing is eléggé adott volt, így nem volt kérdés, hogy egy komolyabb teszten is kipróbáljuk a közös munkát. Nikolas személyében a GRT egy rendkívül ambiciózus, a sport iránt komoly alázattal rendelkező szakmailag is érett versenyzőt ismerhetett meg. A teszten nagyon jól megtaláltuk a közös hangot és a fiatal versenyző az autóval is hamar összebarátkozott, ami a folyamatosan javuló köridőkben is megmutatkozott. A teszt végére, így eldőlt, hogy 2019-ben Szabó Nikolas is a Gender Racing versenyzője lesz az MNASZ Autós Gyorsasági OB Formula Renault Kupában melyet a fiatal bajnok is nagyon boldogan kommentált:

„Nagyon régóta várt komoly szakmai lépés, hogy az idei évtől a Gender Racing tagjaként Formula Renault-val versenyezhetek tovább. Már régi álom és terv volt ez, de sajnos az anyagiak miatt nem jött össze eddig ezért az utóbbi években picit kényszerűségből kellett már a gokartban folytatni. Már korábban is lett volna lehetőség a Gender Racingel dolgozni, de ehhez most állt össze a támogatói háttér és megcsinálhattuk ezt az első tesztet Brnoban. Minden szempontból nagyszerű élmény volt! A gokarthoz képest a Formula Renault nagyon más, nagyon izgalmas. A tapadás, a kanyarsebesség nagyon komoly élmény benne és nyilván a váltásokra is oda kell figyelni, illetve ezen már sokkal jobban kell figyelni a gumik állapotára menet közben. Nagyon jó volt a csapattal dolgozni, nagyon profin működnek, nagyon jó a hangulat. Remekül éreztem magamat hamar megszoktam az autót és tudtam folyamatosan gyorsulni! Nyilván még rengeteg tanulnivalóm van a formula autózásról, hiszen eddig csak szimulátoron gyakorolhattam erre. Nagyon várom már a versenyt a Hungaroringen. Az első hétvégére nincsenek kitűzve különösebb eredmény elvárásaim, persze nem lenne rossz esetleg már dobogóra állni, de a legfontosabb, hogy lépésről lépésre haladva építsem fel a rég várt első formula autós versenyemet! Nagyon remélem, hogy az év folyamán a versenyzésemmel és az eredményeimmel nagyon sok szlovákiai autósport rajongóval is tovább bővíthetem majd a Gender Racing népes szurkolói táborát!”