Régi versenyzővel és megújult F3-assal az idénynyitón

A hétvégén hagyományosan a Hungaroringen a Laptiming Kupával veszi kezdetét az MNASZ Autós Gyorsasági Bajnokság. Az április 8.-a és 10.-e között megrendezésre kerülő szezonnyitó a hagyományoknak megfelelően nem csak a magyar bajnokság első versenyhétvégéje, hanem az FIA Közép-Európai Zóna Trófea és az ESET Cup Series szezonnyitója is egyben. Emellett a hétvégén a formula autós kategória versenyzői a Drexler Formel Cup értékelésében is megmérettethetik magukat.

Ahogy teszi ezt a legsikeresebb hazai formula autós csapat a Gender Racing is, amely megújult technikával és egy tavalyi sikeres versenyzővel várja a szezonnyitót. A hagyományos évadnyitót a hazai pályán, a Hungaroringen mindig egy felfokozott várakozás előzi meg a hosszú téli szünet után. A csapat számára az uborkaszezon sem telt eseménytelenül, hiszen az aktuális versenyévad előkészítése mindig komoly háttérmunkát igényel. A 2022-es versenyszezonra való felkészülésben az egyik legnagyobb feladat a csapat leggyorsabb versenygépének, az F3-as Dallara-nak a teljes felújítása volt. Így az F3-as megújult erővel várhatja a volánja mögé a GRT tavaly év közben visszatért korábbi bajnokát Szabó Nikolas-t, aki néhány éve a gokartos pályafutását követően a csapat színeiben kóstolt bele a formula autózás világába és ért el szép sikereket a különböző kategóriákban. Volt MNASZ Formula Renault bajnok, és a tavalyi szezon után az F3-as versenygép sem lesz számára idegen, hiszen már több dobogós helyezést szerzett és több futamgyőzelmet aratott ezzel az autóval, így ez most itt, a Hungaroingen is a reális célkitűzések között lehet.

Remélhetően a hétvégén népes és erős mezőny gyűlik össze a CEZ és a Drexler Formel Cup értékelésében is, így látványos és izgalmas futamokra számíthat a Hungaroringre kilátogató közönség. Az időmérőkre mindkét versenynapon délelőtt, míg a versenyfutamokra délután kerül sor, amelyeket a paddock látogatására is jogosító 2000.-Ft / nap áron elérhető belépőjegyekkel tekinthetnek meg az autósport rajongók.

Gender Tamás csapatvezető is bizakodással várja az első versenyhétvégét:

„A hagyományosan a Hungaroring-en rendezett évadnyitó előtt mindig kicsit felfokozottabb, várakozással teli a hangulat a hosszú téli szünet után! Mindenki érdeklődéssel várja, hogy ki milyen technikával, milyen versenyzőkkel vág neki az új évadnak. Nagyon reméljük, hogy a járványhelyzet lecsengésével újra népesebb mezőny és népesebb közönség lehet majd a 2022-es versenyhétvégéken. Számunkra nagyon örömteli, hogy az idei szezonban Nikolas személyében továbbra is egy olyan fiatal tehetség ül a legszebb és legerősebb autónk volánja mögé, aki a csapatunk szakmai küldetésének megfelelően, a kiemelkedően sikeres gokartos évei után nálunk kezdte a formula autós pályafutását, velünk ért el komolyabb sikereket és mostanra már komoly, érett, felkészült  versenyzővé  vált. Vele a humán erőforrásban, a felújított F3-assal pedig technikai téren is megújult erővel csaphatunk bele az idei küzdelmekbe, amelynek a reális célja újabb bajnoki cím(ek) elhódítása lehet. Személy szerint is nagyon várom már a hétvégét, a számunkra legkedvesebb hazai pályánkon újra megérezhető versenyhangulatot! A Gender Racing Team nevében szeretettel ajánlom az autósport rajongóknak, hogy jöjjenek minél többen és kóstoljanak bele újra ebbe a megunhatatlan, izgalmas hangulatba a Hungaroringen!”

Masaryk Racing Days, 2.-5.9.2021, Brno Circuit, Foto: Dirk Hartung / Agentur Autosport.at