Hatalmas lenüdelettel vágott neki a szezonnak a Team Reddy Garage! 

Két ezüst, két bronz és rengeteg pont került a zsákba a nyitófordulón…

Végre elkezdődött a Magyar Szlalom Országos Bajnokság, amelynek első fordulóját a kiskunlacházi repülőtéren rendezték. A pénteki sajtótájékoztató után nem sokat pihentek a Team Reddy és a SOLUTION Racing tagjai, hiszen szombat reggel már egy gépátvétel és versenyzői eligazítás várt a rájuk. 

A 83 indulót felvonultató mezőnyt változékony időjárás „boldogította” a folyamán. A Team Reddy Garage pilótáinak ezen felül még a technikai hibákkal is meg kellett küzdeniük… A nap végén azonban két ezüst és két bronz serleg lett a csapat jutalma és persze rengeteg tapasztalat.A versenyzői nyilatkozatokból kiderül, hogy ők hogyan is élték meg:

Bozó Katalin Krisztina, a női kategória 3. helyezettje: 
„Nagy izgalommal indultam el Kiskunlacházára az első szlalom, illetve ami még érdekesebb az első magyar versenyemen (bérgokartot leszámítva). A cél a fejlődés volt, ezt pedig sikerült is körről körre teljesíteni, ami a változó időjárás és az autócsere ellenére nagyon jó eredmény. Még nagyon sokat kell fejlődnöm, hogy felérjek egy olyan szintre amivel én is majdhogynem elégedett tudok lenni. De persze egy versenyző sosem lehet 100%-ban megelégedve önmagával, mindig van hova fejlődni. Maga a szlalom szakág számomra még egészen ismeretlen, nagy átállást igényel a gyorsasági vezetési stílusomról. A pályát nehezen tudtam memorizálni éppen ezért örültem volna, több gyakorlási lehetőségnek.

Összességében viszont egyelőre elégedett vagyok a Női kategória 3., és a PF4 kategória 5. helyezésével.”

Lucienne Kachichian, a női kategória 2. és a PF4 kat. 3. helyezettje:
„Két okból is kifejezetten izgatottan vágtam neki a versenynapnak. Egyrészt, mert idén a telet pihenéssel töltöttem az aktív, autós-pályanapos felkészülés helyett, másrészt mert 2023-ban új versenyautókkal indul a csapat. Az új technika nagyon tetszik, mert kifejezetten közel állnak hozzám az autó jelenlegi beállításai. Így jó érzéseim vannak vele kapcsolatban, bár kicsit össze kell még szoknunk. Az első mért kört követően az új versenyautónak sajnos hűtési problémái lettek, így vissza kellett üljek a TRG-be. Ilyenkor nincs alkalmunk a csereautóval menni pár gyakorló kört, ami megnehezíti a dolgot. Mivel a két R53-as MINI beállításai teljesen mások. Az időjárás is próbára tett minket: hol rákezdett az eső, hol elállt. Az aszfalt tapadása emiatt folyamatosan változott. Ráadásul a pálya sem volt könnyű, ez látszik abból is, mennyi büntetőpont került kiosztásra a futamok alatt.

Összességében viszont nincs okunk panaszra, mert a műszaki hiba ellenére is eredményesen zártuk a napot csapat szinten. Én személy szerint nagyon örülök a PF4 kategória 3. helyének – az erős mezőny miatt – a női kategóriában pedig hatalmas csatában végül a 2. helyen végeztem.”

Berta Benjamin, a PF4 kategória 2. helyezettje: 
„Vegyes érzésekkel vártam a Szlalom Bajnokság első versenyét. Egyrészről tombolt bennem a kíváncsiság, hogyan is fog kinézni az új arculat a három autóval. Másrészről pedig, mert nem indultam még Országos Bajnokságban első kerék meghajtású karosszériás versenyautóval. Remek felkészülési lehetőség volt számomra a téli kupa. Sajnos csak az utolsó fordulóra állt össze az én „kicsi kocsim”, de viszonylag hamar összeszokunk majd. A második mért kör után előjött egy technikai hiba, ami miatt én is visszaültem a TRG-be, ami kicsit máshogy viselkedett, de nagyon élveztem azt is. A változékony időjárás még nem is zavart, viszont a pálya megtanulása okozott némi fejtörést. Első ránézésre bonyolultnak és kiismerhetetlennek tűnt, viszont Norbi segített eligazodni és rá is éreztem a nap végére.

Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, mivel életem első szlalom versenyén a PF4 kategória 2. helyén végeztem. Természetesen addig nem nyugszom, míg nem én állok a dobogó legfelső fokán.

Kifejezetten tetszett a csapat családias hangulata, illetve a szerelők szakmai tudása. Ezúton is köszönöm szépen mindenkinek a befektetett munkát. Nagyon örülök, hogy jó eredményt értünk el a Team Reddy-vel és a SOLUTION Racing-gel. Megyünk tovább töretlen! Alig várom a következő fordulót, de nekem addig még sok minden lesz… Pár nap múlva már az F3-mal körözök majd Imolában.”

Sándor Norbert, a csapat tulajdonosa:
„Komoly mérföldkőhöz érkezett a csapat az elmúlt hétvégén. Ugyanis az egy autós amatőr baráti társaságból a Team Reddy a Solution Racing-gel karöltve három autós profi versenycsapattá vált komoly szerviz és támogatói háttérrel! A MINI Budapest Motorsban ennek szem és fül tanúi lehettek a meghívott vendégek. Másnap pedig már mindhárom R53 csatába indult… 

Mint csapatfőnök nagyon elégedett vagyok a versenyzők teljesítményével, hisz mindenki jobb helyen végzett, mint én aki tavaly megnyertem a PF4 kategóriát! Ez azt jelenti, hogy tehetséges versenyzőket sikerült szerződtetnem a csapatba!

Versenyzőként pedig fejtörést okozott a változékony időjárás és a kisebb technikai meghibásodásokból adódó autócserék menedzselése hisz, hiába van szó három egyforma MINI Challenge versenyautóról a beállítások különbségéből adódó eltéréseket tudni kell kezelni , és ez a fajta alkalmazkodás ezúttal nem sikerült nekem maradéktalanul!

Büszke vagyok a csapatra, hiszen két ezüst és két bronz helyet sikerült elhoznunk az első fordulón! Már most izgatottan várom a három hét múlva esedékes következő versenyt…”

A Team Reddy és a SOLUTION Racing ezúton is szeretne köszönetet mondani támogatóinak, az ENEOS Magyarországnak, a Dorkónak, a BP Racingnek, az AKOBEZ-nek, a Bertolucci Paletta Kft.-nek, a Wood & Pallets Recycling Kft.-nek, a Marco Martely-nek, a #poloshaver-nak, az X-tra Médiának, az Imagedesign-nak és a Magyar Mini Maffiának.  

Forrás: Háfra Zsolt

#temporetro #tempoautosport #temporallye