Laptiming Kupa Hungaroring Formula autók 2023/04/30

Zeller az utolsó körben előzte meg Berta Benjámint

Sandro Zeller szombaton némi szerencsével, vasárnap utolsó körös előzéssel nyerte meg a formaautósok futamát a Laptiming Kupán. Michl Olivér ötödik és negyedik lett a cseh F4-es bajnokságban.

Sandro Zeller szombaton szokatlan körülmények között nyerte meg a D2-es formaautósok futamát a Hungaroringen: miután megelőzte Berta Benjámint, összeütközött egy lekörözöttel és kiesett, a piros zászlós megszakítás miatt mégis nyert, mert az utolsó befejezett körben ő állt az első helyen.

Ha nem is kísértetiesen, de vasárnap is nagyon hasonló volt a forgatókönyv. Ahogy szombaton, úgy Zeller a második futamon is mindössze néhány kanyaron át vezetett, de ez ismét elég volt számára a győzelemhez. A pole-ból ezúttal Berta indult, sokáig őrizte is az első helyet, de Zeller az állandó támadásaival végül csak felőrölte a magyar versenyzőt.

A svájci az utolsó körben, három kanyarral a leintés előtt előzte meg Bertát, egyébként nagyjából ugyanott, ahol szombaton is túljárt az eszén. A rajt után Magyar János rövid időre átvette a harmadik helyet, de a dobogó legalsó fokára végül Tom Beckhäuser állhatott fel, így az első három helyen megismétlődött a szombati sorrend.

A Hungaroringen a cseh Forma-4-es bajnokság is vendégeskedett, a széria mindkét futamát vasárnap rendezték. Túl sok izgalmat egyik sem tartogatott, csatákat csak a rajtoknál lehetett látni. A második verseny kakaskodásában Michael Sauter első vezetőszárnya is letört, a svájcinak ki kellett állnia a bokszba cserére, emiatt az első futamos második helye után utolsóként ért célba. A sorozatban Michl Olivér képviseli a magyar színeket, az első futamon ötödik, a másodikon negyedikként zárt.

OB, FIA CEZ D2, 2. verseny:

1. Sandro Zeller (Jo Zeller Racing, Dallara 316) 25:05.122
2. Berta Benjámin (Solution Racing SE, Dallara F316) +0.542 mp.
3. Tom Bechäuser (Franz Wöss Racing, Dallara F309) +51.757 mp.