Laptiming Kupa Hungaroring kistúraautók 2023/04/30

Elmosta az eső a kistúraautósok második futamát

Óriási eső zúdult a Hungaroringre a kistúraautósok második futamának rajtja előtt, a verseny nagy részét a biztonsági autó mögött töltötte a mezőny. Martin Kadlecik duplázott.

Délutánra megbolondult az időjárás a Laptiming Kupán, a kistúraautósok második versenyének rajtja előtt előbb szemerkélni, majd ömleni kezdett az eső. Noha a felvezető kör némi csúszással elindult, a versenyirányítás néhány kanyar után piros zászlóval megszakította a futamot, mert sokan nem cseréltek gumit, a teljesen eláztatott pálya pedig slickekkel alkalmatlan volt a versenyzésre.

A megismételt rajtprocedúra és kötelező kerékcsere után a biztonsági autó mögött indult el a mezőny, két kör után érkezett a zöld lászló. A harmadik helyről induló Jerzy Spinkiewicz gyorsan megelőzte Tomas Pekart, még épp időben azelőtt, hogy egy kavicságyba csúszott autó miatt visszatért a pályára a biztonsági autó.

A mentést követően az utolsó öt percre engedték el ismét a mezőnyt, de az élcsoportban már nem történt változás. A szombaton győztes Martin Kadlecik újabb sikerét senki sem veszélyeztette, a magyar értékelést megnyerő Lantos Szabolcs a hatodik helyről rajtolva ötödikként ért célba.

OB, FIA CEZ / TWC1-2 (Clio), TWC5 (Mazda), TWCx, 2. verseny:

1. Martin Kadlecik (Martin Kadlecik Racing, Renault Clio Cup IV) 27:16.735
2. Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing, Renault Clio Cup V) +1.263 mp.
3. Tomas Pekar (Carpek Service, Renault Clio Cup V) +2.418 mp.

5. Lantos Szabolcs (Carpek Racing, Renault Clio V) +10.348 mp.