Laptiming Kupa Hungaroring OB, FIA CEZ / D4 GT, D5, 2023/04/30

Salaquarda verhetetlen a Hungaroringen

A Laptiming Kupa vasárnapi nagytúraautó-versenyén ismét Filip Salasquarda nyert Audival, így amelyik futamon elindult, azt meg is nyerte. Konopka ezúttal második, Milota a harmadik helyen ért be, mivel Neil Verhagen el sem indult a versenyen.

Vasárnap csodálatos idő fogadta a nagytúraautósokat a Hungaroringen, az ebédszünet után minden lehetőség megvolt arra, hogy igazán élvezetes versenyt láthasson a népes nézősereg.

Sajnos a nagy csata az élen végül elmaradt, ugyanis a szombati sprintfutamot, majd endurance versenyt is megnyerő Filip Salaquarda ellen ezúttal sem volt esélye senkinek. Vasárnap Miro Konopka rajtja sem sikerült olyan borzasztóan, így megtartotta második helyét, amit a verseny végéig senki sem veszélyeztetett. A harmadik személye sem volt nagyon kétséges, mivel az endurance futamon történt baleset miatt Neil Verhagen el sem tudott indulni a vasárnapi versenyen, így Libor Milota állhatott fel még a dobogóra Mercedes AMG GT3-mal. 

Mögöttük három GTC kategóriájú Lamborghini bonyolódott elég nagy csatába, ami el is húzódott a verseny végéig. Közülük ezen a napon is Jáchim Galás volt a gyorsabb, de szorosan mögötte, egy tizedmásodperc hátránnyal érkezett be Matéj Pavlicek.

A GTX kategóriában Alexander Ober nyert Lamborghinivel, míg a GT4-ben ezúttal is Kovács Zénó nyert. A TCX-ben Daniel Lemmerhoffer győzött Cupra Leonnal.

OB, FIA CEZ / D4 GT, D5, 1. verseny:

  1. Filip Salaquarda (ISR Racing, Audi GT3 LMS) 26:34.361 perc
  2. Miro Konopka (ARC Bratislava, Ligier LMP3) + 3.919 mp
  3. Libor Milota (GT2 Motorsport, Mercedes AMG GT3) + 15.009 mp