Dunaújvárosban folytatódott a Magyar Szlalom Országos Bajnokság

Az új helyszínen kialakított utcai pályához a csapat női tagjai könnyebben alkalmazkodtak, ennek köszönhetően elhozták a női kategória első két helyét.

A Magyar Szlalom Országos Bajnokság második fordulója a 4. Duna Szerszám Kupa névre hallgatott, ahol 91 induló küzdött meg a stopperrel. A Team Reddy Garage négy pilótával és két autóval vágott neki a napnak. Úgy látszik, hogy ezúttal a csapat női pilótái szárnyra kaptak. Mindketten a fiúk előtt végeztek…

A helyzet azonban korántsem ilyen egyszerű, mondják el ők, hogyan látták az eseményeket belülről:

Lucienne Kachichian, a női kategória 1., a PF4 kategória 4. helyezettje:

„Egy közúton megrendezett forduló mindig több izgalommal és feladattal jár, mint egy versenypályás. Szűkebb a hely, az aszfalt minősége is kérdéses és a terepakadályok is befolyásolják azt, hol és mennyit lehet, illetve érdemes kockáztatni a jobb idő elérésének reményében. Ezúttal pedig még új volt a helyszín is, amit én személy szerint nem sajnálok, mert tavaly a Vasmű téren sikerült túlságosan is közeli barátságba kerülnöm az egyik padkával… A pálya az előző fordulóhoz hasonlóan tartalmazott két visszafordítót. A probléma ezzel csak annyi volt, hogy kézifék használata nélkül (ami nincs az autóinkban) nem volt elég az aszfalt szélessége, hogy meg lehessen fordulni. Így pedig lekényszerültünk minden alkalommal a murvára,  emiatt sajnáltam a technikát. A különböző minőségű aszfalt a nap folyamán eltérően melegedett, ami nem kis meglepetést okozott többünknek. Az utolsó mért körben a pálya végén a fehér aszfalton felállított szlalomban csúnyán megcsúsztam és emiatt el is rontottam. Pedig ez volt egész nap a kedvenc részem az utána következő három kapuval, mert folyamatosan gyorsulva, egy-két gázelvétellel végig lehetett menni rajta. A Női kategóriában Katával nagyot mentünk. Sikerült körről-körre megszorongatnia, amivel folyamatos fejlődésre sarkallt. Szoros küzdelemben sikerült megszereznem az első helyet.”

Bozó Katalin Krisztina, a női kategória 2., a PF4 kategória 6. helyezettje:

„Nagy izgalommal vártam életem második szlalom versenyét, amelyre próbáltam a szimulátoron felkészülni, de hamar rá kellett jönnöm, hogy a versenypályáknak egy bójából kirakott vonalvezetéshez nem sok köze van. A pályabejáráson már nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon kell vigyázni az autókra a futamok során, mivel különböző minőségű aszfalton magas padkák és füves-salakos kanyarok közt kellett lavíroznunk. Ráadásul a két szűk visszafordító mindenkinek feladta a leckét, mivel kézifék nélkül lekényszerültünk a fűre, ami időveszteséggel járt. Szerencsére sikerült megóvnunk az autókat és Lüszivel az élen bezsebeltük a női kategória 1. és 2. helyét. A PF4-es kategóriában pedig a 6. helyet sikerült megszereznem. A nap legnagyobb tanulsága, hogy a bójahibákat minimalizálnunk kell, mivel azokon úsztak el a jobb helyezések. Már nagyon várom a következő versenyt!”

Berta Benjamin, a PF4 kategória 7. helyezettje:

„Az április roppant sűrű volt számomra, ugyanis zsinórban ez volt a harmadik versenyhétvégém. Az Olasz F3-as és Drexler Formel Cup két fordulója után már izgatottan vártam, hogy átülhessek a MINI-be. Ezúttal ennek apropója a Szlalom Ob második fordulója volt. Viszonylag sok idő telt el az előző bevetés óta. Az autóval kapcsolatban nekem semmi féle újdonság nem volt, a korábbi technikai hibát kijavítottuk, így ismét tökéletes lett az autó. A reggeli pályabejáráson hibásan mértük fel a helyzetet, így végül a semi slick abroncsokra tettem le a voksom. Mint ez később a köridőkből kiderült hibás döntésnek bizonyult.

Az ilyen jellegű pályákat kevésbé szeretem, de ez is egy feladat, amit igyekeztem legjobb tudásom szerint elvégezni. A ráhangolódás során a legnagyobb nehézség a ritmus megtalálása volt, de úgy gondolom, hogy viszonylag hamar sikerült. A pálya nekem nem annyira tetszett, mint például a kiskunlacházi vagy mint az M-ring. A PF4 kategóriában a hetedik helyet értem el. Nem örülök ennek a helynek, de az autósportban vannak jobb illetve rosszabb hétvégék is. Nagyon kíváncsi vagyok a júniusi forduló nyomvonalára, addig azonban még érettségi és egy Red Bull ringi és egy vallelungai F3-as hétvége is vár rám.”

Sándor Norbert, a csapat tulajdonosa, a PF4 kategória 5. helyezettje:

„Versenyzőként az utcai helyszínek mindig távolabb állnak tőlem mint a versenypályán megrendezett fordulók! Azt gondolom, hogy a körök során egyre jobban tudtam alkalmazkodni a körülményekhez és sikerült a három felfutás alatt öt másodpercet gyorsulnom. Összetettben A 27. helyen végeztem a 91 indulóból, míg a PF4 kategóriában az 5. helyen sikerült célba érnem. A saját csapatunk házi versenyében pedig a második helyen szerepeltem!

Csapatvezetőként mindig extra veszélyt jelent a versenyzők épsége és a technika megóvása szempontjából az utcán kialakított pályánkon megrendezett verseny! Nagyon örülök, hogy baleset nélkül megúsztuk a napot! Büszke vagyok a versenyzőinkre! Meg kell állapítsuk, hogy ma a lányok szállították az eredményeket és a fiúknak ez a pálya kevésbé volt testhezálló!

Összességében sikeres napot zártunk és izgatottan várjuk a júniusi fordulót, amely június 25-én a TotalCar Parkoló Parádéval egy helyen kerül megrendezésre.”

A Team Reddy és a SOLUTION Racing ezúton is szeretne köszönetet mondani támogatóinak: