Eddigi legnagyobb megmérettetése előtt áll a Team Reddy Garage!

A European Autoslalom Championship keretein belül 10 ország csaknem 100 versenyzője száll majd harcba a stopperrel hétvégén a Szlovákiaringen…

A Team Reddy a sikeres első évben szerzett bajnoki címek után két célt tűzött ki a 2023-as szezonra. Egyrészt a csapat bővítését, amit sikerült is megvalósítani. Az idei első versenytől kezdve már három autóval és öt pilótával állnak rajthoz.

A második célkitűzés pedig hétvégén fog beteljesedni, ugyanis a Magyar Szlalom Országos Bajnokság mellett nemzetközi mezőnyben is megméretteti magát a csapat. Ezen dolgoztak már év eleje óta, végül májusban érkezett egy megkeresés a European Autoslalom Championship-től, amelynek apropója, egy, a Szlovákiaringen megrendezésre kerülő három napos, nagyszabású esemény…

A 2022-es eredményeknek köszönhetően Kachichian Lucienne a női kategóriában elért bajnoki címével és Sándor Norbert a PF4 bajnokaként automatikusan kvalifikálták magukat. Továbbá, mivel volt lehetőség szabadkártyával – ha a szervezők elfogadják a jelentkezést – részt venni a versenyen, így Hajas Imelda és Berta Benjamin is indul a csapat színeiben. Ezzel pedig a Team Reddy lesz a legnépesebb alakulat a hétvégén.

Az igazságos értékelés és a megfelelő erőviszonyok megteremtése végett az EASC szervezői 11 kategóriára bontotta a versenyzőket. Ebből 5-ben érdekelt a csapat. Ezek pedig a következők: A két piros MINI Cooper S R53-at a „Racing – 3000” géposztályba sorolták. Ennek egyik oka, hogy ezek épített versenyautók. A másik oka pedig, hogy a nemzetközi szabályozás szerint a feltöltős autók esetében 1.4-gyel megszorozzák a köbcentit. Ezzel pedig ebbe az értékelésbe kerültek az autók. Ezen kívül Kachichian Lucienne és Hajas Imelda a női kategóriában, Berta Benjamin az U21-ben, míg Sándor Norbert a Master 50+ kategóriában méretteti meg az autó és a saját tudását. A Nemzetek Kupájában automatikusan mindenki beletartozik, Magyarországot a Team Reddy-n kívül még három másik versenyző is képviseli.

Az időterv alapján pénteken gépátvétel, regisztráció és versenyzői eligazítás lesz. Szombaton egy edzőkört és négy mért kört teljesítenek majd a pilóták az „A” nyomvonalon. Vasárnap ugyanez lesz a menetrend viszont a nyomvonal változik.

Az összesített eredmény az első, illetve a második nap három leggyorsabb mért idejéből alakul ki. – a szombati három leggyorsabb és a vasárnapi három leggyorsabb időt összeadják –

„Izgatottan várjuk a hétvégi megmérettetést, amely a eddigi legkomolyabb a Team Reddy és a SOLUTION Racing eddigi kalandjában. Látva az előzetes nevezéseket az európai autószlalom krémjével kell összemérni tudásunkat… Úgy gondolom, hogy van keresnivalónk a kategóriáink élvonalában, viszont az időjárás még megkavarhatja a lapokat, ugyanis szombatra kánikula közeli, míg vasárnap esős körülmények várhatók… „ – Osztotta meg gondolatait Sándor Norbert a TRG csapatvezetője.

A Team Reddy és a SOLUTION Racing ezúton is szeretne köszönetet mondani támogatóinak ezért a kivételes és nemzetközi lehetőségért.