Gender Racing Team : Az utolsó forduló a legújabb hazai pályán

A befejező bajnoki fordulójához érkezik az F4 CEZ Championship első versenyévada. A bajnokság mezőnyére a zárófordulón ismét három versenyfutam vár majd, melyeknek különlegesen izgalmas körülményeket teremt, hogy Magyarország legújabb versenypályáján zajlanak majd Balatonfőkajáron a Balaton Park Circuit-en!

A 2023-as versenyévadra több örömteli és izgalmas szakmai mérföldkövet tartogatott a Gender Racing Team számára. Egy naprakészen új versenytechnikát, a második generációs Tatuus T421-es Formula4-es versenyautók beszerzésével. Egy új, komoly sportértéket képviselő nemzetközi versenysorozatot az FIA által is regisztrált F4 CEZ Championship formájában és most mindehhez év végére – amolyan habnak a tortán – azt a legújabb hazai versenypályát, melyet már hosszú évek óta várt a hazai autósport társadalom. A Balatonfőkajár mellett épült Balaton Park Circuit első hivatalos bajnoki versenyhétvégéjére kerül sor a hétvégén az F4 CEZ Championship zárófordulójának megrendezésével. A GRT számára mindig öröm, ha a csapat résztvevőként aktív részese lehet ilyen sporttörténeti jelentőségű eseményeknek.

Izgalmas lesz az utolsó három futam, hiszen ez a pálya a mezőny minden versenyzőjének teljesen új lesz és nagyban befolyásolja majd a végeredményt, hogy ki milyen gyorsan tud alkalmazkodni az optimális beállítások megtalálásával. Az új aszfalt csíkkal való ismerkedésben például tovább egyenlíti az esélyeket, hogy a Balaton Park nyomvonala még nem elérhető egyik szimulátor programban sem, így mindenkinek alaposan felértékelődnek a hagyományos „sétálós” pályabejáráson begyűjthető adatok és információk. Valamint különösen értékes lesz ebből a szempontból minden egyes megtett kör és kilométer, melyek megtételére pénteken öt alkalommal lesz lehetőség a szabadedzések során. A versenyhétvége lebonyolítása a korábbi három futamos bajnoki fordulókhoz hasonlóan zajlik majd. Szombaton délelőtt kerül sor az időmérő edzésre. Ezt követően délután az első verseny futamra. A második versenyfutamra vasárnap délelőtt, végül az esetleg akár mindent eldöntő végső összecsapásra vasárnap kora délután kerül sor.

A GRT versenyzője, Oliver Michl is nagy várakozással tekint az új versenypálya által állított kihívások elé. A várakozásait tovább erősíti a Brno-ban teljesített legutóbbi sikeres versenyhétvége, melyen a versenyévad eddigi legeredményesebb versenyfutamait teljesítette Oliver és a csapat. A GRT versenyzőjének legreálisabb célkitűzése a bajnoki tabella negyedik helyére történő újbóli fellépés lehet, hiszen Oliver hátránya itt mindössze nyolc pontos csak a dán ellenfelével szemben. Amúgy egy nagyon kiemelkedő teljesítménnyel és egy kis szerencsével akár még az év végi dobogó harmadik foka is elérhető. Bár ennek talán matematikai esélye lehet inkább.

A végeredmények alakulásától függetlenül is egy különleges és izgalmas versenyszezont tudhat majd maga mögött a Gender Racing Team csapata, de addig is szeretettel vár minden autósport rajongót a hétvégén a Balatonnál a legújabb magyar versenypályán!