Tanulságos első versenyhétvége után tartalmas idényre készül a Balaton Park Circuit

Sikeresen rendezte meg első hivatalos versenyhétvégéjét Magyarország legújabb versenypályája, a Balatonfőkajáron található Balaton Park Circuit. A #FirstLap Cup keretében több nemzetközi bajnoki cím is gazdára talált, a pálya vezetősége pedig sok értékes tapasztalattal lett gazdagabb, így tovább folytatódhat a felkészülés az újabb izgalmas eseményeket ígérő 2024-es idényre.

Mintegy ötven versenyző részvételével zajlott le a Balaton Park Circuit-en a #FirstLap Cup, amelyen bajnokot avattak az FIA Formula 4 közép-európai zóna bajnokságában, a Swift Cup Europe-ban és a hazai túraautós sorozatokban is. A pálya üzemeltetői számára nem csak a fordulatos futamok miatt volt izgalmas a múlt hétvége, hiszen az infrastruktúra és a személyzet is valódi éles bevetésen esett át.

„Nagyon hasznos volt ez a rendezvény” – kezdte az esemény értékelését Walterné Dancsó Adrienn, a Balaton Park Circuit operatív igazgatója. „Nagy szükségünk volt egy ilyen versenyhétvégére, hogy lássuk, hogy bírja a pálya és a stáb a terhelést. Természetesen előjöttek olyan jelenségek, amikre csak használat közben derülhet fény, de ezeket lesz időnk fejleszteni a téli időszakban. Büszke és elégedett lehetek, hiszen minden kollégám teljes erőbedobással dolgozott, mindenki arcán izgalmat és büszkeséget láttam. Az első visszajelzések alapján pedig a hétvége résztvevői, a csapatok, a sportbírók, a szurkolók és a teljes lebonyolító stáb alig várják, hogy újra eljöhessenek a pályára.”

Az ingyenesen látogatható versenyekre több száz néző volt kíváncsi a hétvége során. Ők ezúttal biztonsági okokból nem vehették igénybe a főlelátót, de az üzemeltető gőzerővel dolgozik azon, hogy a jövő évre tervezett eseményeken a pálya minden funkcióját kihasználhassák a rajongók.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a tribünrendszer fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy a nézők számára is teljes értékű élményt jelentsen egy-egy ilyen rendezvény. Lépésről lépésre haladunk előre ezen a területen is, és nyugodtan mondhatom, hogy hosszú távra tervezünk” – mondta az operatív igazgató, aki elárulta, hogy a Balaton Park Circuit 2024-es eseménynaptárának feltöltése is jól halad.

„Vannak hónapok a jövő évi naptárban, amelyekre már minden nap betelt. Nagy autós és motoros sorozatok szervezőivel is tárgyalunk, de a sok résztvevőt megmozgató események mellett rengeteg kisebb céges rendezvényt és privát tesztet is vendégül látunk majd 2024-ben. Előbbi remek szórakozási lehetőséget tud majd biztosítani a környéken élők számára, utóbbi pedig elengedhetetlen, hogy stabil munkalehetőséget is kínálhassunk. Ez nagyon fontos szempont számunkra, hiszen szeretnénk a lehető legteljesebb szimbiózisban együtt élni a környező településekkel” – jelentette ki Walterné Dancsó Adrienn.