Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára. A pilóták a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a hétégén a gázpedált.

Több mint 10 ország több mint 100 versenyzője számára kezdődött el a versenyhétvége előbb csütörtökön kollektív tesztekkel, majd pénteken az időmérőkkel, szombaton pedig már élesben, a versenyekkel.

Már pénteken kiderült, hogy a nézők várhatóan izgalmas csatákat láthatnak majd az FIA CEZ bajnokságban, az ESET Cup-on, az F4 CEZ bajnokságban, a Swift Cup Europe-on és a TCR Eastern Europe versenyeken is, számos magyar résztvevővel.

Az időmérőkön magyar siker is született. Már a péntek délutáni időmérőkön érezhető volt az izgalom. A Clio-mezőnyben a magyar Palotás Péter a sorozat egyetlen magyar résztvevőjeként a 21. pozíciót szerezte meg. A GT mezőnyben több magyar versenyző is indult. Köztük Zsigó Antal, Tim Gábor, Bódis Kálmán és Sánta János.


A TCR Europe időmérője és futama is szerencsés volt a magyarok számára, hiszen a pénteki eredmények alapján a tavaly a mezőnyben erős belépővel kezdő Bucsi Attila a második legjobb idővel kvalifikálta magát a szombati versenyre. S az is kiderült, hogy az F4-es mezőnyben is van magyar érdekeltség a szezonnyitó hétvégén.


A 2024-es Swift Cup Europe szezonnyitó futamon Csermely Móric rajt-cél győzelmet aratott. A TCR Eastern Europe-ban a tavaly debütáló Bucsi Attila ugyan gyorsabb volt a versenykategóriát tavaly nyerő Mat’o Homolánál, de hibás rajt miatt 10 másodperc időbüntetést kapott, így második helyen zárt.
Délután ismét versenyeztek a Swift Cup Europe versenyzői, fordított rajtrács indulással. Csermely Móric nyolcadikként indult, de ennek ellenére az élen fejezte be a futamot. Míg a GT autók endruance futamában legjobb magyarként Zsigo Antal a 11. helyen végzett.
Vasárnap folytatódik a szezonnyitó verseny a Balatonfőkajáron, a Balaton Park Circuit-on.