Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a gázt.

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a gázpedált.


Több mint 10 ország több mint 100 versenyzője számára kezdődött el a versenyhétvége előbb csütörtökön kollektív tesztekkel, majd pénteken az időmérőkkel. Szombaton izgalmas csatákat ígérnek a versenyek az FIA CEZ bajnokságban, az ESET Cup-on, az F4 CEZ bajnokságban, a Swift Cup Europe-on és a TCR European Endurance TC Series versenyeken, számos magyar résztvevővel.

Az időmérőkön magyar siker is született, így a szurkolóknak még jobban megéri kilátogatni a versenyhelyszínre. A pénteki délutáni időmérőkön érezhető volt az izgalom. A magyar Palotás Péter a sorozat egyetlen magyar résztvevőjeként a 21. pozíciót szerezte meg.


A GT mezőnyben több magyar versenyző is indul. Köztük Gregor Zsigó, Antal Zsigó, Tim Gábor, Bódis Kálmán és Sánta János. A TCR Europe időmérője és futama is szerencsés volt a magyarok számára, hiszen a pénteki eredmények alapján az látszik, hogy a tavaly a mezőnyben erős belépővel kezdő Bucsi Attila akár a dobogós helyezések egyikéért is harcolhat a nemzetközi mezőnyben. Ezen felül az F4-es mezőnyben is van magyar érdekeltség.