Már a hétvégén ismét bajnok lehet Kiss Norbert

70 pont. Ennyi az előnye Kiss Norbertnek összetettben Jochen Hahn előtt. A Révész

Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott versenyző nagyon meggyőzően ment az idei szezonban, és a hétvégén Le Mans-ban megszerezheti az újabb EB címét, egy versenyhétvégével a szezon vége előtt. Csata inkább már csak a második helyért zajlik, itt mindössze 39 pont a különbség a második és a negyedik között, azaz Hahn, Lenz és Albacete is befuthat még másodikként. Csapatversenyben is az élen áll a Révész Racing, itt 123 pont az előny.

Egy éve remekül ment Franciaországban Kiss Norbert, két versenyt nyert, egyszer pedig a negyedik helyen zárt, de győzött itt a korábbi években is, így fekszik neki és az autónak is a legendás pálya. A 4.1 km-es aszfaltcsíkot 11 – zömében gyors – kanyar tarkítja, néhány egyenes mellett van pár lassító, melyek remek előzési lehetőségeket kínálnak. A MOL által is támogatott magyar pilóta viszont szeretne az élről rajtolni, és folytatni idei páratlan sorozatát, amikor rendre a leggyorsabb volt az időmérő edzésen.

Fontos lesz az autó üzembiztossága, a verseny után ugyanis már a következő héten jön a zárófutam Spanyolországban, azaz nagy javításokra nem sok idejük marad a csapatoknak. A HUMDA által támogatott címvédő autójának legutóbb a turbójával voltak gondjai, de a csapat gyors munkájának köszönhetően sikerült kicserélni az alkatrészt, és az utolsó előtti rajthelyről is felzárkózott Norbi.

Le Mansban szombaton 15.40-től rendezik az első, 18.20-tól a második versenyt, míg vasárnap 14.15-től és 17 órától következik a harmadik és a negyedik futam.