Az izgalmas futam Chlad győzelmét hozta

A vasárnapi nap is a nagytúrások versenyével indult, ami komoly ébresztő volt versenyzőknek, csapatnak és szurkolóknak egyaránt. Őrületben ugyanis nem volt hiány, számtalan kontakt, előzés jellemezte a nyitó kört.

A pole-ból induló Richard Chlad jr., habár tegnap két győzelmet is bezsebelt, tehát volt már tapasztalata a hungaroringi pályán, ezen a versenyen nem rajtolt jól, az első körös kavalkádnak köszönhetően Libor Minota megelőzte őt. Ezt azonban nem hagyta annyiban, a második körben visszaszerezte elsőségét, onnantól kezdve pedig csak ennek megőrzésére koncentrált.

A szombati futam nagy vesztese mindenképpen Libor Minota volt, aki egy ütközés következtében a viadal feladására kényszerült, így a mai nyitó megmérettetésen mindent megtett a tisztességes helytállásért. Nem sokkal a rajt után az élre is tört, azonban ezt a helyezést Chlad gyorsan visszavette tőle. Ám ő a második helynek is örült, különösen úgy, hogy elmondása szerint kicsit sem volt összhangban autójával. Harmadikként végzett a Lamborghinis Samuel Sládecka.

A magyarok legjobbja, hatalmas küzdelem után, a bajnoki cím felé menetelő Bódis Kálmán lett.

Versenyzői nyilatkozatok:

Richard Chlad jr.(Audi R8 LMS Ultra): „Az első kör őrület volt! Vagy négyszer összeértünk, alig tudtam a pályán tartani az autómat. Sőt, a második kanyarban félig már a füvön voltam, hogy védjem a pozíciómat. Nagyon kemény verseny volt, különösen a rajt! Utána már sikerült egy kicsit meglépnem, gyorsabb voltam, mint az ellenfeleim, amivel lélegzetvételnyi előnyhöz jutottam. Innen már csak saját magamra kellett koncentrálnom, no meg a lekörözésekre. Szerencsére sikerült hiba nélkül célba érnem, de a rajt az nagyon hektikus volt.”

Samuel Sládecka (Lamborghini Huracan): „Most nem rajtoltam olyan jól, mint tegnap, volt néhány kontakt is, a második kanyarba három autó érkezett egy sorban, volt őrület rendesen, de mivel ez az utolsó verseny az idén, nagyon igyekeztem óvni az autót. Maga a verseny jól ment, sikerült viszonylag jó köridőket autóznom. Próbáltam nyomást gyakorolni az előttem haladó Milotára, de a verseny végére nagyon elfogytak a gumijaim, ennél többet nem tudtam volna ebből kihozni.”

Bódis Kálmán (Porsche 997 GT3 Cup): „Ez kemény volt! Volt konkurencia bőven! A GT3-asok elmentek, én meg végig a második csoport élén mentem, azt sem tudom, hányadik lettem, folyamatosan csak a tükröt néztem, melós volt nagyon. És sokkal rosszabb időket mentem, mint tegnap, vagy 2 másodperccel, mert állandóan zárni kellett a szűk íveket. De a lényeg, hogy sikerült, megdolgoztam ezen a versenyen!” 

Libor Milota (Mercedes AMG GT3): „Bár a végeredmény nem rossz, sajnos nem éreztem túl jól magam a verseny folyamán. Nem voltunk összhangban az autóval. Annak viszont örülök, hogy még így sikerült másodikként célba érnem.”