Michal Makes duplázott

A Renault Clióval versenyzőknek nem lehet okuk panaszra, hiszen a kistúrások mezőnyében igencsak egyeduralkodónak számítanak. A hétvége második futamán ugyanis az első-öt pozícióban a legjobb időkkel ők végeztek.

A szombati viadalhoz hasonlóan a cseh Michal Makes most is rajt-cél győzelmet aratott. Egy percre sem engedte ki kezéből az elsőséget, olyan jól osztotta be erejét, autóját és gumijait, hogy előnyét folyamatosan növelni tudta.

Ez a fajta eseménytelenség a mögötte rajtoló bolyról egy kicsit sem mondható el! A gördülőrajtot követően a másodikként induló Lengyel Ádám gyorsan visszaesett, sőt a hetedik körben a verseny feladására is kényszerült. Losonczy Levente a hatodik helyről pikkpakk a második pozícióban találta magát, és riválisai szerint ezt a helyezést olyan erősen védte is, hogy szlovén ellenfeleinek keményen fel kellett kötni a gatyájukat, hogy meg tudják őt előzni. Az előzési manőver jó pár kört vett igénybe, a futam hatodik körére tudta Miha Primozic és Zoran Poglajen megszerezni a második, illetve harmadik pozíciót, amit – miközben óriási különcsatát vívtak egymással – a verseny végéig meg is tartottak. Losonczy Leventének legjobb magyarként az összetett negyedik hely jutott.

Versenyzői nyilatkozatok:

Michal Makes (Renault Clio Cup RS IV): „Számomra elég eseménytelen volt ez a verseny, hisz jól mentem el a rajtnál, és utána fokozatosan növelni tudtam az előnyömet. Külön versenyt mentem! Ilyenkor az ember megpróbál arra koncentrálni, hogy minél kiegyensúlyozottabb köröket menjen. Az első 4-5 körben pár tizeden belül maradtam a köridőket tekintve. Igyekeztem a lehető leggyorsabban autózni úgy, hogy közben nem hibázom.”

Miha Primozic (Renault Clio Cup RS IV): „A rajt után nehéz helyzetbe kerültem, veszítettem egy helyet, és utána szenvedtem, mert előttem nagyon keményen védekezett Losonczy, sehogy nem tudtam megelőzni. Amikor végre sikerült elmennem mellette, utána nagyot csatáztunk Poglajennel, hol nőtt, hol csökkent egy kicsit a különbség, de nagyjából tartottam a pozíciómat előtte. A vége is nagyon nehéz volt, nem tudtam, hány kör fér még bele, mennyire kell spórolnom az autóval, ráadásul a jobb első gumit féltettem a defekttől is, majd láttam némi olajat a pályán, de szerencsére nem belőlem folyt, szóval a lényeg, hogy nagyon megkönnyebbültem, amikor leintették a versenyt, és a második helyen értem célba.”

Zoran Poglajen (Renault Clio Cup RS IV): „Egy kicsit lekéstem a gördülő rajtnál, Losonczy elment mellettem. Utána sikerült összeszednem magam, de nehéz helyzetbe kerültünk, mert Losonczy védte az ívet előttünk, és nagyon nehezen tudtuk csak megelőzni. Amikor Primozic és én is elmentünk végre mellett, onnantól kezdve szinte körről-körre ugyanazokat az időket autóztuk. Tovább sajnos nem jutottam, mert a verseny végére elfogytak elől a gumijaim.”