Michal Makes tripla győzelemmel szórakoztatta magát

Füstösen furcsa véget ért a kistúrás mezőny hétvégi utolsó versenye. Az egyébként harmadik helyen haladó szlovén Primozic autója nem sokkal a futam fele után elfüstölt, és a célegyenes kellős közepén volt kénytelen a pálya szélre húzódni. Így a mezőny három kört a boxutcán keresztül biztonsági autó mögött teljesített. Ezalatt elvontatták Primozic Renault-ját, így a győztes Michal Makest és a mezőny többi tagját már a pályán inthette le a kockás zászló.

A cseh Michal Makesnek egyébként nem sok izgalomban volt része a hétvége során, most is, mint eddig kétszer, rajt-cél győzelmet aratott. A mögötte autózó két szlovén, Poglajen és Primozic ismét nagy harcot vívott a dobogós helyezésekért, de végül nem ők, hanem a technika ördöge döntött a végeredményről.

A legnépesebb kategória versenyében az első hungaroringi hétvégéjét teljesítő fiatal Losonczy Leventét intették le a harmadik helyen.

Versenyzői nyilatkozatok:

Michal Makes (Renault Clio Cup RS IV): „Furcsa verseny volt, hiszen a felét biztonsági autó mögött tettük meg. Ami engem illet, ismét jó volt a rajtom, és utána csak arra törekedtem, hogy menjek, ahogy tudok. Nyilván jobb teljes versenyt futni, de ilyen balesetek előfordulnak. Sokat tanultam a hétvégéből, és remélem, jövőre továbbléphetek a TCR-be.”  ”

Losonczy Levente (Renault Clio Cup RS IV): „Nehéz hétvége volt, kicsit el voltunk veszve az autóval beállítása terén, és motorügyileg is akadtak gondok, de a végére minden összeállt, amennyire lehet. Ez volt az első hétvégé itt, a ringen, mentem úgy 150-200 kört, ami azért nem olyan sok, még bőven tanulom a pályát. A kis dolgokból tevődnek össze a másodpercek, amiket úgy érzem, le lehet még faragni. A legfontosabb lecke, amit ezen a hétvégén megtanultam, hogy türelmesnek kell lennem a pályán, gázadásban, fékezésben, nem elsietni a kormánymozdulatokat, nem elfékezni az autót, vigyázni a gumira, szóval minden téren kell a türelem. Az ellenfeleket is feltérképeztem, mik a hibáik, miben jók. A jó dolgokat le kell másolni, a hibákat meg majd a későbbiekben kihasználni.”