Címvédés – Kiss Norbert ismét Európa-bajnok

 Kiss Norbertnél vasárnap sem volt gyorsabb Le Mans-ban! A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott versenyző ezúttal is megszerezte az időmérőn az első rajthelyet, 2:06.187-es idővel. Sascha Lenz és Jochen Hahn volt a további sorrend az első három helyen. Norbi számára kulcsfontosságú volt a rajtelsőség megszerzése a hétvége harmadik versenye előtt, a futamgyőzelem ugyanis EB címet érhetett számára.

Az első rajt jól sikerült magyar szempontból, de mivel egy kamionnak a célegyenesben volt technikai gondja, így piros zászlóval megállították a futamot. A megismételt rajt is jól sikerült a MOL által is támogatott magyar pilótának, ám Lenz bebújt mellé, és a második kanyarból a német jött ki elsőként. A második körben aztán a Révész Racing versenyzője kifékezte egy kanyar előtt riválisát, és átvette a vezetést. A címvédő gyorsan 2 másodperces előnyt épített ki, nagy csata a 9-12. helyen zajlott. Végül a HUMDA által is segített magyar versenyző magabiztosan győzött Lenz és Hahn előtt, ezzel ötszörös Európa-bajnok lett, a Révész Racing pedig megszerezte harmadik csapat Európa-bajnoki címét!

– Nagyon boldog vagyok. Szép pillanat ez a pályafutásom során. Köszönöm Révész Bálintnak, családjának, az egész Révész Racingnek, hogy sok energiát fektettek a csapatba, és biztosították a feltételeket. Köszönöm a csapat tagjainak a munkát, nélkülük ez nem sikerülhetett volna. Van még hátra ma egy verseny, ahol már bajnokként állhatunk rajthoz, igyekszem majd ott is gyors lenni, de már nem kell nagy kockázatot vállalni. Persze szeretnék ott is minél előrébb végezni – mondta Kiss Norbert a leintés után.

A fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről startolhatott az immár ötszörös Európa-bajnok, de már az első körben három helyet javított. A rajt utáni csatában viszont megsérült az autó jobb eleje, ennek ellenére jó tempóban ment Kiss Norbert. A negyedik körben Kursimot is megelőzte, majd Albacete mögött haladt, de volt, hogy egymás mellett haladtak a spanyollal. Végül a magyar pilóta maradt a negyedik, a futamot Recuenco nyerte Hahn és Albacete előtt. A kamion EB sorozat következő állomása Spanyolország lesz.